Konkurransekurs med Aina og Line

Ja, litt sen blogging. Men helgen 05.-07 september så var vi på konkurranse kurs med Aina og Line i fra Lp-liv.net. Vi var på kurs med disse i januar også, og var også denne gangen veldig fornøyd 🙂 Det var en super kursgjeng, men hunder på alle nivå, og kjempe flinke førere. Så det ble veldig lærerikt.
Vi gikk i hovedsak igjennom eliteøvelsene. Dette var jo jeg veldig glad for, for dette trengte vi. Jeg skrev ned noen stikk ord etter kurset, og kan legge de ut her. Det blir ikke noe full forklaring, men lurer dere på noe, så er det bare å spørre 🙂

Felles dekk og sitt: Fryse hunden i forskjellige unaturlige stillinger og få hundene til å bli uten å bevege seg. La hundene bli vant med å bli tatt/flyttet på. Ha ritualer på hvordan man gjør fellesøvelsene.

Fri ved fot: Vær mykere i vendingene, «kjenne skrittene», kreve mer oppmerksomhet fra Extra. Lure henne til å feile. Gjøre det vanskelig.

Mannekeng: Holde samme avstand til kjeglene, myke vendinger.

Innkalling med stå og dekk: Bruke ord ikke tegn. Bruke smell og jakt med fille bak hunden. Først kommanderer jeg «stå», så kommer smellet og jeg løser henne ut med fri kommando. Detter for å få god reaksjon, og at hun trekker bakover. Innkalling med dekk, bruke gjerne go`bit på dekken for at hunden skal «sleppe» seg litt mer nedpå. Gjerne bruke «dekkned» og at man lærer at «ned» også betyr «dekk». Det blir dobbelkommando uten at det blir det 😉 Ikke lure hunden med å kaste ball bak osv. Hunden skal galoppere på innkallingen. Gjør den ikke det, så avbryt øvelsen, og begynn på nytt.
Rute: La hunden jobbe hvis du ikke er fornøyd, avbryte øvelsen hvis hun ikke galopperer. Ta hunden tilbake om den ikke jobber bra nok. Belønne med go`bit på boks og ball i rute. La hunden jobbe videre etter øvelsen. Eks. fvf–> boks.

Apport med dirigering: Sende hunden ut på boks –> belønne med go`bit. Vise tegn mot apporten mens man sier bli og går i en bue ut til apporten. Skryter når hunden følger med på hva du gjør. La alltid alle apportene ligge ute. Ingen belønning med innkomst. Må jobbe videre –> ut til boks igjen.

Apportering av metall apport over hinder: Utfordre hunden med at andre gir kommandoer, for å lære henne å kun følge med på meg. Lage vanskelige apporteringer til henne.

Neseprøve: Hun har en bra neseprøve. Men kan forsterke den rette pinnen med å legge go`bit under pinnen. Hun har ellers et fint tempo og søk sa de 🙂

Avstand: Leke inn dekk og sitt opp. Små tegn. Vi gjør lite, og hunden mye. Variere avstanden til hunden hele tiden mens man trener. Trene sitt–> stå og sitt–> dekk hver for seg. Ellers så hadde hun fine bevegelser.

Jeg var veldig fornøyd med kurset også denne gangen. Jeg håper de kommer igjen om en stund og retter på våre feil igjen 😉 Jeg ser at vi har maaaaasse arbeid foran oss. Har tenkt å gå flere klasse 3 konkurranser neste år. Slik at nervene blir vekke og vi får masse ringtrening og erfaring begge to. Odd Geir sa den helgen vi konkurrerte at klasse 3 var en veldig vanskelig klasse, så da er det bare å bruke den til å øve seg på. Det er ikke så viktig for meg å komme meg fortes mulig opp i klassene. Men det hadde vært kjekt å jobbe mot Lch, men det er masse arbeid… Og nå er det bare å jobbe med å få inn alle øvelsene og bli flinke å konkurrere. Det lærte jeg i hvert fall på kurset, at det går an å konkurrere bare for å gjøre det. Man trenger jo ikke å få opprykk og OK poeng hver gang. Det kommer jo nedturer også. Det må jeg bare ikke glemme, for jeg er flink til å bli negativ i slite situasjoner, veldig negativ 🙂
Extra er i hvert fall godt introdusert for øvelsene i elite, men det er mye pirkearbeid igjen 🙂

Flere bilder kan dere se her. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s