Generalisering, generalisering ooog generalisering!

Dette skal jeg bli så flink til *ler*. Jeg vet at jeg kan få masse igjen om jeg jobber med dette. Jeg har faktisk alt å hente på dette 🙂 Så dette skal jeg fokusere på fremover.

Jeg hadde egentlig bare tenkt å sykle med hundene i dag, men når jeg kom ned på fotballbanen på skolen og Extra sprang etter to fotballer som lå på banen, så gikk det en faen i meg. For det første; når jeg får lov å trene på den banen, så har ikke hundene lov å ødelegge NOE der. For det andre; så trenger hun ikke å tro at hun alltid for lov å gjøre alt hun vil.

Så da kjører vi hardt mot hardt *føler meg veldig ond*. Extra er gal etter fotballer. Til og med frisbee’n kan erstattes mot en fotball. Så da tok jeg meg like greit ei treningsøkt.
Jeg begynte med å gå fri ved fot mot ballen, over ballen, vendinger rundt ballen. Når hun kuttet kontakten så var det «nei», og fin jente etter hun hadde gått noen meter med fin kontakt. Jeg belønnet henne selvfølgelig med min ball. Etter hvert så sparket jeg ballen i det vi gikk forbi. Hun prøvde seg et par ganger her, men stoppet momentant på «nei». Når hun hadde klart den utfordringen, så sparket jeg ballen foran oss mens vi gikk. Da i alle gangarter. Jeg holdt på lenge for å presse henne. I tillegg så spang Tassa rundt å gjetet på både oss og ballen. Allikevel så klarte Extra seg kjempe fint. Høyere presset ble, jo mer konsentrerte hun seg, og jo finere gikk hun. Det er akkurat dette jeg ville få til!
Jeg tror at det er mangel på generaliseringen av øvelser mange taper på i konkurranser og på trening. Derfor vil jeg jobbe masse med dette. Ingenting trenger å være en rutine. Jeg har begynt å gjøre ting vanskelig for Extra på trening, tenk hvor lett det bli i konkurranse! Jeg står feks. med ryggen til når jeg skal sende henne til ruten noen ganger. Kan hun «rute» så finner hun den uansett liksom. Det er litt sånn jeg har begynt å tenke. Jeg skal prøve å kjøre kjempe hardt på dette 🙂

Vi trente også litt avstand. Hun har forstått at vi setter oss godt bakover fra stå til sitt. Men fra sitt og dekk til stå så strekker hun seg litt for mye mot meg enda. Det er blitt bedre, men det er disse momentene vi må trene på 🙂
Også på denne øvelsen så generaliserer jeg. Jeg kjører avstand enten foran meg, eller ved venstre foten min. Hun kan momentene, og da er det bare å jobbe.

Siden jeg skriver om generalisering av øvelser; Innkallingen har jeg vært flink å generalisert, om jeg skal si det selv. I helgen så tyvstartet hun på en motprøve, og det var «NEI, PÅ PLASS», og hun bråstoppet og kom tilbake til meg. Det trodde jeg egentlig ikke at jeg skulle klare, men det gikk.
I tillegg så hadde hun ikke bånd på seg èn gang i løpet av helgen. Hun går fot om hun får beskjed om det, kommer om hun får beskjed om det. Så hun trenger ikke å gå i bånd slik som jeg ser det. (Ja, jeg vet at det er båndtvang, men det har jeg aldri fulgt. Jeg kommer heller ikke til å ha hund hvis jeg skal måtte ha de i bånd hele året).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s