Rundering og sportrening

I dag kjørte vi forbi den ene av runderingsløypene når vi var ute og handlet. Jeg bestemte meg for å ta ei runderingsøket, siden jeg hadde Emilie i bilen som kunne være figurant.

Jeg la henne ut 150 meter inn i løypen, på ca 70 meter. Det jeg skulle trene på var at jeg skal klare å føre henne fint når vi er alene i løypen. Selv om jeg gjør alt selv når vi trener rundering med andre, så blir det helt anderledes å gå alene på midtlinjen. Man er liksom vant med å ha 5-6 andre med også.  Ikke mint så er Extra vant med det. Så man må liksom «lære» hunden det også. Skal man ha redningshund, så får man ikke 5-6 andre til å være med å se på at hun søker etter folk, liksom.
Det andre man får trent på er jo at hunden skal søke uten at det er tråkk i skogen i det hele tatt. Jeg hadde også fått Emilie til å gått videre på midtlinjen, ut og tilbake. Så hun fikk heller ikke tråkk/spor etter henne.

Når jeg skulle begynne treningen, så prøvde jeg å gjøre alt som normalt, men det ble ikke det. Jeg følte meg helt naken der jeg sto. Så det er ikke siste gang vi gjøre dette *ler*.

Selve runderingen der det var tomt gikk kjempe fint. Hun går ut, laaaangt ut, kommer med en gang jeg roper, søker fint inn til meg, og går på rett linje ut der jeg sender. Egentlig veldig fint å se på. Selv om jeg er litt dårlig i føringen min (det var dette med å føle seg naken på midtlinjen…), så takler hun dette kjempe fint. Der hun ikke gikk fint ut, var min feil. Eller skikkelig og skikkelig… Det er vel 1-2 meter i fra den linjen jeg VILLE at hun skulle gått ut. Så det er ingen «grove» feil. Men jeg tar henne inn igjen, sånn at det i det minste blir rett i mitt hode *ler*.
Der det ble problemer var faktisk hos figuranten. Jeg sendte henne slik at hun gikk over henne først… Jeg tenkte litt feil, og når det er helt vindstille så er det vanskelig for henne å ta Emilie. Så jeg måtte sende henne på nytt. Da kom hun plutselig med en hals ut i der. Da forsto jeg ingenting, for hun har «aldri» problemer ute hos figuranten.
Jeg kalte henne til meg og sendte henne på nytt, da kom hun med melding.
Selvfølgelig så er det veldig «sterkt» for henne og finne Emilie som figurant (hun har liksom bodd med henne i to år, og de to har bare et leke/»ha det kult» forhold). I tillegg så hadde Emilie hatt frisbee`n fremme når Extra kom ut. Siden Extra fint hopper i døden for frisbee`n, så kunne hun også halse for å få Emilie til å kaste den… Det var så enkelt, heldigvis 🙂

Litt senere på dagen så gikk jeg spor med Rachel og Tassa. Bøndene rundt meg holder på å slå spormarkene min nå. Så snart så har jeg noen kvadratkilometer med spormarker til IPO sporene våre. Hvem snakker om mangel på spormarker? *plystrer* Det er selvfølgelig lov å komme på besøk å trene 😉
Tilbake til sporene deres, så fikk vi nok en fin erfaring i dag. Gå spor på nyslått gress er veldig, veldig vanskelig! Til og med Tassa sleit. Så sporene i dag ble ikke så veldig bra på noen av de, men jeg håper/tror at de (og ikke minst jeg) fikk noen erfaringer.
Rachel gikk heldigvis kjempe bra de siste 30 meterne, så det ble ikke bare negativt 🙂

Én tanke på “Rundering og sportrening

  1. Kjenner igjen det med å føle seg naken uten folk på midtlinja. *ler* Følte det akkurat likt de første gangene jeg skulle gå alene ja. 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s