IPO trening

I dag var det C – arbeid som sto på planen 🙂

 Jeg hadde lagt en plan, og fortalte figuranten hvordan jeg ville ha det. Jeg er ikke så veldig for overdreven hetsing, og ga derfor beskjed om at pisken ikke skal brukes. Extra er ei driftig tispe, som ikke trenger dette i denne perioden.
Jeg vil jobbe med samarbeid, kontroll og ro. Dette tror jeg at det er mange som «glemmer» i bitearbeidet. Man tenker gode bevåkninger, ivrig hund og gode bitt mm. Dette får man ikke om man ikke trener samarbeid, kontroll og ro.
Jeg kunne kjørt Extra opp til himmels hvis jeg ville det. Men det som er viktig for meg at er at skal være gøy for oss begge. Det er ikke gøy for meg å stå i på andre siden av linen og ikke ha kontroll på dyret i det hele tatt. Jeg er helt sikker på at det heller ikke er så gøy for hundene over tid.

Jeg synes at vi fikk jobbe med mye bra i dag. Hun hadde fine bitt, og god ro. Jeg gikk inn og roet henne, for å så trekke meg vekk gjen. Dette gjorde jeg flere ganger, før hun fikk kommando om å legge seg, og slippe. Da får hun ballen med en gang. Så det blir ingen konflikter mellom oss 🙂

Tilslutt så hadde vi flere mottak hvor jeg gikk fvf på banen, og sendte henne når hun hadde gått fint over en periode. Mottakene var fine og hun jobbet kjempe fint med meg 🙂

Jeg er veldig fornøyd med dagens trening 🙂

Arkivbilde av Extra

2 tanker på “IPO trening

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s