Fòring

For å holde en hund i god form, så er det ikke det ikke tvil om at fòring er viktig. Extra fòres nesten utelukkende på råfòr. Hun får Vom og hundemat som basis, og frukt, grønnsaker bein, egg og oljer som tillegg. Akkurat nå så går hun på «Sprint», noe jeg absolutt merker på energinivået.
I tillegg til vom og hundemat, så får hun bein i fra slakteren, for det meste så er det i fra gris. Dette gis selvfølgelig og rått.
I tillegg til dette så gir jeg henne en næringsrik masse, som jeg lager og fryser ned (bein og vom er også fryst). I dag så har jeg laget denne maten. Jeg lager mye om gangen, slik at jeg har for en stund fremover.

Dette inneholdt det i dag:

Slik ser massen ut til slutt 🙂 Masse god næring 🙂 Dette får hun ca to ganger i uken, i tillegg til vom 🙂

Jeg kommer aldri til å fòre 100% prosent på tòrfòr igjen. Har man begynt å fòre hundene med vom, og ser hvilken virkning dette får, så går man ikke tilbake 🙂

6 tanker på “Fòring

 1. Helt enig, hundemat og foring er viktig – ihvertfall for oss som bruker hundene aktivt.

  Desember 09 gjorde jeg et prosjekt – å fore 100% ved VH (nr 25) i ett år på mine to jakthunder. Ikke noe tørrfor. Både jakt, konkurranser og helse har holdt seg supert. Ikke merket noe forskjell. Akkurat nå forer jeg mest med VH men litt med tørrfor innemellom – av den grunn at det er litt mer styr med VH siden jeg må veie maten til hvert måltid pga gamlemor som fort legger på seg.

  Eneste jeg sliter med er å få bein. Kjøper margbein i Sverige, men de forsvinner fort. Skulle gjerne hatt lettere tilgang på akkurat det.

  • Ja, jeg har også brukt kun dette i et par år, og kunne ikke vært mer fornøyd 🙂

   Har dere Fatland hos dere? Det er der jeg kjøper. Husker ikke kiloprisen, men det er veldig billig 🙂 Der får du alt du vil ha, i så store stykker som du vil ha 🙂

 2. Spennende. Jeg er liksom litt redd for aa begynne med slik foring, ettersom jeg ikke vet mye om det. Jeg inbiller meg at man maa vite en del, for aa sette sammen en god diett? Er dette du laget her noe de burde ha naar de fores paa vom?

  • Det er ikke noe skummelt så lenge man fòrer med Vom og hundemat nr 33 og tilsetter olje, eller nr 25 som er et fullfòr. Man trenger ikke å tilsette det jeg gjør, men jeg synes det er en bra fiberkilde, og gjør derfor det. Jeg kommer aldri til å fòre bare på tørfòr igjen 🙂

 3. Takk for koselig kommentar om Casper’n på bloggen 😀 😀

  Og du har nok rett, kommer nok ikke til å angre på fôrbyttet 😀 Og det verste er jo at jeg synes det er litt gøy å stå og kutte opp og veie *flir*

 4. Her fores det også med V&H + litt grønnsaker….. har desverre ikke så lett tilgang til bein 😦 kjempefornøyd med denne maten og magen til pelsen har aldri vært så stabil som nå 🙂 Men lurer på hvor mye av den «gugga» du gir pr måltid? Og hva består den av (mengde av de ulike tingene)??

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s